Banany lubię te jeszcze zielone- ale kiedy zdarzy się że owoc zbyt dojrzeje dodaję go do śniadań na słodko. Pysznie smakują z nim placuszki bananowo - jogurtowych. To wersja bezglutenowa. Dodajcie mąki jaką lubicie.
SKŁADNIKI:
SKŁADNIKI:
banan dojrzały 1 sztuka
mąka kukurydziana 1 szklanka
jajka 2 sztuki
jogurt naturalny 150 ml
sól 1 szczypta
proszek do pieczenia 1 łyżeczka płaska
olej do smażenia lub patelnia do smażenia bez tłuszczu
PRZYGOTOWANIE:
Banana rozgnieć tłuczkiem do ziemniaków dodaj pozostałe składniki i wymieszaj na jednolite ciasto. Rozgrzej patelnię i na niewielkiej ilości oleju smaż placuszki na średnio rozgrzanej patelni (łatwo się przypalają z powodu zawartości cukru z banana). Podawaj z ulubioną konfiturą lub cukrem pudrem.
mmm... smakowite te placuszki i pulchniutkie :)
OdpowiedzUsuńMięciutkie i puszyste, mniammmm....
OdpowiedzUsuńFantastyczne! Chętnie bym takiego placuszka zjadła. Obawiam się, że nie skończyłoby się na jednym ;)
OdpowiedzUsuńJuż wiem do czego wykorzystam moją mąkę kukurydzianą!
OdpowiedzUsuńIdealne na pyszne i słodkie śniadanie :)
OdpowiedzUsuńJa z dojrzałych bananów zrobiłam dziś ciasto :) Ale placuszki to tez super pomysł :)
OdpowiedzUsuńSmakują wybornie i na ciepło i na zimno :D
OdpowiedzUsuńWoo, wyglądają super :) mam słabość do takich placuszkow :)
OdpowiedzUsuńWoo, wyglądają super :) mam słabość do takich placuszkow :)
OdpowiedzUsuńBardzo puszyste i mają fantastyczny kolor....mniam :)
OdpowiedzUsuńJakie puchate i żółciutkie, wyglądają cudnie :)
OdpowiedzUsuńplacuszki bananowe bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńPiękne! Uwielbiam takie placuszki :)
OdpowiedzUsuńZjadłabym i to na jednym bym nie poprzestała ;)
OdpowiedzUsuńPrezentują się przepysznie i zapewne takie są. Pozdrawiamy. :)
OdpowiedzUsuńMniam! Uwielbiam bananowe placuszki. Przygotowuje je właśnie, gdy banany są już przejrzałe:)
OdpowiedzUsuńplacuszki wyglądają przepysznie. chętnie bym spróbowała :) pozdrawiam ciepło!
OdpowiedzUsuńOstatnio robiłam omlet z jogurtem i nie ukrywam, że skradł moje podniebienie. Ciekawa jestem tego przepisu, niedługo wykonam :)
OdpowiedzUsuń>FOXYDIET<
Przepadam za takimi puszystymi placuchami, jak i za samymi bananami:)
OdpowiedzUsuńja przejrzałe banany uwielbiam topić w nocnej owsiance :)
OdpowiedzUsuńplacuszki tez lubię :)
Buziaki!