W kilka minut przygotowana sałata. Chrupka, słodko - słona, z dressingiem winegret.
Składniki:
główka sałaty rzymskiej
kilka orzechów włoskich
jabłko
garść rodzynek i żurawin
Winegret zawsze robię na "oko"
łyżka dobrej musztardy
olej rzepakowy
sok z połówki cytryny
pieprz
Przygotowanie:
Musztardę i sok z cytryny umieszczam w misce, stróżką wlewam olej i mieszam rózgą aż powstanie emulsja. Doprawiam pieprzem.
Fajne połączenie smaków :)
OdpowiedzUsuńTo coś dla mnie :)
OdpowiedzUsuńAż mi ślinka pociekła :)
OdpowiedzUsuńPysznie, chrupiąco i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńSzybka, ale jaka smaczna, zdrowa i pożywna! :) Palce lizać :D
OdpowiedzUsuńLubię takie... Twoje zdjęcia bardzo kuszą:)
OdpowiedzUsuńpyszna i zdrowa sałatka :)
OdpowiedzUsuń