środa, 30 maja 2018

Koktajl z jagodą kamczacką



Znacie jagody kamczackie? W Polsce mało znana. Jeszcze. To skarbnica antyoksydantów. Jagoda kamczacka może chronić przed promieniami UV. To naturalny filtr na tak wspaniały, słoneczny dzień jak dziś. Mam je pierwszy raz. Przygotowałam na jej bazie koktajl.

SKŁADNIKI:

jogurt naturalny 400 ml
pół szklanki jagód kamczackich 
owoce ulubione

PRZYGOTOWANIE:

Składniki miksujemy :) 


7 komentarzy:

  1. Piękny koktajl!
    Jagodę kamczacką znam od dawna, bo moja ciocia hoduje dorodne krzaki na swojej działce. Polecam, to bardzo pyszny owoc.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jadłyśmy te jagody ale suszone :) Na pewno koktajl z nimi smakuje pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. nie jadłam tych jagód, jestem ciekawa smaku! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Piękny ma kolor :) Idealny na te upały.

    OdpowiedzUsuń
  5. znam i mam nawet krzaczek w ogrodzie :) pyszny koktajl

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo lubię te jagody. Piekłam też z nimi ciasto. Są trochę większe niż nasze popularne, ale również smaczne. Twój koktajl kusi, kusi... :)

    OdpowiedzUsuń