Jest to danie z kuchni ajurwedyjskiej, która coraz częściej gości u nas na stole.
Potrzebujesz 30 minut
SKŁADNIKI:
1 szklanka żółtej soczewicy
łyżka białej pasty miso
2 szklanki wody
1/2 łyżeczki kminu rzymskiego, kurkumy
szczypta gałki muszkatołowej
1/2 łyżeczki soli himalajskiej
garść szpinaku lub jarmużu drobno posiekanego
PRZYGOTOWANIE:
Soczewicę wypłukać i przełożyć do garnka, wlać 2 szklaki wody. Gotować ok. 20 minut. Następnie dodać przyprawy i pastę miso. Wymieszać. Na koniec gotowania dodać szpinak lub jarmuż. Wymieszać. Gotowe.
Ciekawy pomysł na soczewicę ;)
OdpowiedzUsuńZ chęcią zjadłabym taką większą porcyjkę!
OdpowiedzUsuńświetne danie, soczewicę bardzo lubię
OdpowiedzUsuń