SKŁADNIKI:
300 g pieczarek
1 czerwona papryka
1 bakłażan
1 cukinia
1/2 dyni piżmowej
cebula biała
ziele angielskie
liść laurowy
1/2 łyżeczki kminku mielonego
1/2 łyżeczki cząbru
2 suszone pomidory
1 puszka pomidorów
1 ząbek czosnek
majeranek do smaku
gałka muszkatołowa
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie warzywa pokroić w dość sporą kostkę. Pieczarki pokroić na ćwiartki i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać pokrojony w kostkę bakłażan, potem cebulę pokrojoną w piórka, paprykę i dynię. Podsmażyć i dodać wszystkie przyprawy oraz posiekane suszone pomidory. Na koniec dodać cukinię. Podawać z plackami ziemniaczanymi z rozmarynem.
prawdziwa jesienna uczta :)
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie. Mniam. I do tego mój ukochany bakłażan:-)
OdpowiedzUsuńTaki gulasz to bym zjadła,idealny :-)
OdpowiedzUsuńLubie dania jednogarnkowe ;)
OdpowiedzUsuń