Kto z nas nie chce być zdrowy? Prawie każdy z nas doświadczył choroby nowotworowej w rodzinie lub wśród znajomych. Wiemy jak trudny to czas, kiedy chory idzie na leczenie.
Dlatego tak ważna jest dieta i zdrowy styl życia.
Niektórych sytuacji można uniknąć lub zmniejszyć ryzyko zachorowania na tą trudną chorobę.
W książce A. Lewandowskiej „Dieta antyrakowa” wydawnictwa RM, znajdziemy nie tylko przepisy na dania, które są pyszne i łatwe.
Dowiemy się jak właściwie się odżywiać. Jak prowadzony styl życia może wpływać na występowanie nowotworów? Jakie składniki chronią nas przez nowotworami? Poznamy diety i style żywienia w profilaktyce raka. Jakie produkty zalicza się do antynowotworowych.
W tym rozdziale autorka w opisała jak pozytywny wpływ na nasze zdrowie mają: witaminy, składniki mineralne, karotenoidy, polifenole roślinne, glukozynolany, batalainy, glutation, melatoninę, kwasy tłuszczowe omega 3, CLA, chlorofil, błonnik, probiotyki i prebiotyki.
W rozdziel "Przepisy" znajdziemy propozycje śniadań, pożywnych obiadów, surówek, superkoktajli i soków oraz odżywcze kolacje.
Ponieważ sezon na szparagi tuż, tuż polecam przygotowanie pieczonej ryby ze szaragami.
Który przygotujesz w 15 minut.
Kawałek ryby umyj i oprósz solą i pieprzem cytrynowym. Od szparagów oderwij twardą część łodygi.
Do naczynia do zapiekania wlej oliwę, ułóż szparagi i rybę. Zapiekaj 15 -17 minut.
Pyszne i szybkie danie. Prawda?
To kolejna propozycja Wydawnictwa RM
Serdecznie dziękuję za egzemplarz książki.
Staram się jeść dużo zielonych warzyw, często jadamy szpinak czy brokuły...
OdpowiedzUsuńDzisiaj na obiad mam brokuła, więc trzymam się zasad. ;)
OdpowiedzUsuń