niedziela, 2 maja 2021

Gofry kokosowe keto

 

Kolejny przepis na keto pieczywo... tym razem gofry. Są świetne po treningu, na śniadanie.

Zauważyliśmy z mężem, że świetnie czujemy się po takim pieczywie. 

Kokosowe gofry 

SKŁADNIKI:

na 4 sztuki:

4 jaja

ok. 50 -100 ml maślanki (maślankę wlewamy na końcu, napisałam 50-100 ml maślanki ponieważ jaja są różnej wielkości a mąka kokosowa wchłania różnie mokre składniki)

30 g mąki kokosowej

szczypta soli

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

PRZYGOTOWANIE:

Jaj wbijamy do misy i dodajemy mąkę kokosową oraz proszek do pieczenia i szczyptę soli. Mieszamy trzepaczką a następnie wlewamy maślankę. Ciasto ma być dość gęste. Na rozgrzaną gofrownicę wlewamy kilka kropel oleju i nakładamy porcje ciasta. Pieczemy na rumiano. 

Jedliśmy z awokado, żółtym serem, plastrem pomidora i sałatą. 

2 komentarze: