Kolejny przepis na keto pieczywo... tym razem gofry. Są świetne po treningu, na śniadanie.
Zauważyliśmy z mężem, że świetnie czujemy się po takim pieczywie.
Kokosowe gofry
SKŁADNIKI:
na 4 sztuki:
4 jaja
ok. 50 -100 ml maślanki (maślankę wlewamy na końcu, napisałam 50-100 ml maślanki ponieważ jaja są różnej wielkości a mąka kokosowa wchłania różnie mokre składniki)
30 g mąki kokosowej
szczypta soli
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
PRZYGOTOWANIE:
Jaj wbijamy do misy i dodajemy mąkę kokosową oraz proszek do pieczenia i szczyptę soli. Mieszamy trzepaczką a następnie wlewamy maślankę. Ciasto ma być dość gęste. Na rozgrzaną gofrownicę wlewamy kilka kropel oleju i nakładamy porcje ciasta. Pieczemy na rumiano.
Jedliśmy z awokado, żółtym serem, plastrem pomidora i sałatą.
Kocham takie gofry ❤
OdpowiedzUsuńTakie gofry muszą być pyszne :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.