czwartek, 20 kwietnia 2023

Omlet z boczniakami

Omlet z boczniakami i ziołami. Świetnie sprawdzi się na śniadanie, obiad do lunchboxu. 

dla 1 osoby 

Składniki:

kilka sztuk boczniaków

2-3 jaja

cebula

natka pietruszki garść

bazylia kilka listków

tymianek do smaku

sól i pieprz do smaku

olej

Przygotowanie:

Boczniaki pociąć w paski a cebulę w kostkę. Natkę posiekać z bazylią. Rozgrzać patelnię i na suchą bez oleju podsmażyć boczniaki pod koniec dodając cebulę oraz doprawiając solą i pieprzem.Dolać troche oleju i wymieszać. Jaja wbić do miski, dodać sól i pieprz oraz zioła. Przelać zawartość do cebuli i boczniaków. Smażyc omlet z dwóch srton. 

2 komentarze:

  1. wspaniałe na weekendowe śniadanko!

    OdpowiedzUsuń
  2. ja z chęcią taki pyszny omlet popiłabym barszczykiem czerwonym

    OdpowiedzUsuń