Jajecznica ze szparagami i białą cebulką dymką oraz płatkami chili.
Składniki:
2 porcje
kilka zielonych szparagów
jaja świeże 4-5 sztuk
biała cebula dymka
sól i pieprz
oliwa lub masło 1 łyżka
płatki chili
grzanki (dowolne)
Przygotowanie:
Odłam końcówki szparag i potnij pod kątem na mniejsze kawałki. Ugotuj w lekko osolonym wrzątku 3-4 minuty i odcedź na sicie. W międzyczasie pokrój cebulę w drabną kostkę i usmaż na maśle lub oliwie. Wbij jaja i dopraw solą i pieprzem. Dodaj połowę szparagów i usmaż całość mieszając. Wyłóż na talerze. Na wierzch połóż resztę szparagów i posyp płatkami chili. Podawaj z grzankami ( u mnie sucharki z chałki).
Jajka i szparagi to super połączenie. :)
OdpowiedzUsuń