Składniki:
ok. kilograma moreli
4-5 jaj
3/4 szklanki cukru trzcinowego drobnego lub mniej
1 szklanka mąki
pół szklanki otrąb pszennych
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
ok. kilograma moreli
4-5 jaj
3/4 szklanki cukru trzcinowego drobnego lub mniej
1 szklanka mąki
pół szklanki otrąb pszennych
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
1. Oddzielić białko od żółtek. Ubić na sztywną pianę. Kiedy piana będzie już ubita dodać powoli cukier. Kiedy piana będzie przypominać bezę dodawać po jednym żółtku do skończenia.
2. Do masy dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
3. Teraz dodać otręby i wymieszać delikatnie łyżką.
4. Na wysmarowaną blachę wylać ciasto i układać owoce.
5. Piec w temperaturze 170 stopni ok. 50- 60 minut.
1. Oddzielić białko od żółtek. Ubić na sztywną pianę. Kiedy piana będzie już ubita dodać powoli cukier. Kiedy piana będzie przypominać bezę dodawać po jednym żółtku do skończenia.
2. Do masy dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
3. Teraz dodać otręby i wymieszać delikatnie łyżką.
4. Na wysmarowaną blachę wylać ciasto i układać owoce.
5. Piec w temperaturze 170 stopni ok. 50- 60 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz