czwartek, 12 lipca 2012

Jajecznica z siekanymi krewetkami



          Przepyszna jajecznica z siekanymi krewetkami.

Składniki:

Dla 2 osób 

3 jajka
szczypta pieprzu cytrynowego lub skórka z cytryny i pieprz
sól do smaku
1 łyżka  masła 
dymka do smaku 
kilka krewetek baby
plaster wędzonego łososia
koperek do smaku
połówka pomidora

grzanki 


Przygotowanie:

1. Rozgrzej patelnię, dodaj masło i  wrzuć posienane krewetki oraz pokrojoną w plasterki dymkę, na koniec dodaj pomidora i smaż 2-3 minuty.

2. Wbij jajka, dopraw solą i cytrynowym pieprzem.

3. Gorącą jajecznicę rozłóż na talerzykach na grzankach lub muszelkach.

4. Na wierzch połóż wędzonego łososia i koperek.





3 komentarze: