Składniki:
Dla 2 osób
3 jajka
szczypta pieprzu cytrynowego lub skórka z cytryny i pieprz
sól do smaku
1 łyżka masła
dymka do smaku
kilka krewetek baby
plaster wędzonego łososia
koperek do smaku
połówka pomidora
Dla 2 osób
3 jajka
szczypta pieprzu cytrynowego lub skórka z cytryny i pieprz
sól do smaku
1 łyżka masła
dymka do smaku
kilka krewetek baby
plaster wędzonego łososia
koperek do smaku
połówka pomidora
grzanki
Przygotowanie:
1. Rozgrzej patelnię, dodaj masło i wrzuć posienane krewetki oraz pokrojoną w plasterki dymkę, na koniec dodaj pomidora i smaż 2-3 minuty.
2. Wbij jajka, dopraw solą i cytrynowym pieprzem.
3. Gorącą jajecznicę rozłóż na talerzykach na grzankach lub muszelkach.
4. Na wierzch połóż wędzonego łososia i koperek.
1. Rozgrzej patelnię, dodaj masło i wrzuć posienane krewetki oraz pokrojoną w plasterki dymkę, na koniec dodaj pomidora i smaż 2-3 minuty.
2. Wbij jajka, dopraw solą i cytrynowym pieprzem.
3. Gorącą jajecznicę rozłóż na talerzykach na grzankach lub muszelkach.
4. Na wierzch połóż wędzonego łososia i koperek.
wykwintnie:)
OdpowiedzUsuńoooo, Kochana...dajesz z grubej rury;D
OdpowiedzUsuńwyborne;)
Uwielbiam krewetki! Pięknie tu u Ciebie :)
OdpowiedzUsuń