Kasza pęczak z warzywami |
kasza pęczak 200 g
1 średni bakłażan
1 cukinia
1 cebula np. czerwona
1 ząbek czosnku
1 puszka krojonych pomidorów
świeże oregano ok.1 łyżeczki
natka pietruszki drobno posiekana wg. uznania
kilka pieczarek
2 łyżki oleju
Przygotowanie:
1. Ugotuj kaszę pęczak tak jak podaje przepis.
2. Pokrój w kostkę bakłażana i cukinię. Cebulę w drobną kosteczkę a pieczarki na ćwiartki.
3. Rozgrzej olej w rondlu, dodaj kostki bakłażana. Smaż aż się zrumienią z każdej strony.
4. Dodaj cebulę i pieczarki. Po kilku minutach dadaj krojone pomidory i wciśnij ząbek czosnku. Dopraw solą do smaku.
5. Pod koniec przyrządzania dodaj cukinię aby była chrupka w trackie jedzenia. Na koniec, dodaj pieprz i zioła - posiekane oregano i natkę pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz