poniedziałek, 9 lipca 2012

Kasza pęczak z gulaszem warzywnym


Kasza pęczak z warzywami
Składniki:

kasza pęczak 200 g
1 średni bakłażan
1 cukinia
1 cebula np. czerwona
1 ząbek czosnku
1 puszka krojonych pomidorów
świeże oregano ok.1 łyżeczki
natka pietruszki drobno posiekana wg. uznania
kilka pieczarek
2 łyżki oleju



Przygotowanie:

1. Ugotuj kaszę pęczak tak jak podaje przepis.

2. Pokrój w kostkę bakłażana i cukinię. Cebulę w drobną kosteczkę a pieczarki na ćwiartki.

3. Rozgrzej olej w rondlu, dodaj kostki bakłażana. Smaż aż się zrumienią z każdej strony.


4. Dodaj cebulę i pieczarki. Po kilku minutach dadaj krojone pomidory i wciśnij ząbek czosnku. Dopraw solą do smaku.


5. Pod koniec przyrządzania dodaj cukinię aby była chrupka w trackie jedzenia. Na koniec, dodaj pieprz i zioła - posiekane oregano i natkę pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz