piątek, 23 lutego 2018

Szybki lunch z komosą ryżową i szpinakiem

Czasami mam brak planu "co na obiad".  Lodówka skromnie zaopatrzona, no i powiem szczerze brak chęci na robienie zakupów spożywczych, za to awokado wołało "jeszcze chwila i po mnie". Więc dla niego otworzyłam szafkę i wybór padł na: komosę.

SKŁADNIKI:
Na 2 porcje:

pół szklanki komosy ryżowej
2 jaja
pół awokado
sól
pieprz
otarta skorka z cytryny
sok z cytryny
2 garście szpinaku

Przygotowanie:

Komosę ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Kiedy już będzie gotowa dodaj szpinak i zamieszaj tak aby liście złapały trochę ciepła. Jaja usmaż. Awokado potnij w kosteczkę, skrop sokiem z cytryny. Całość posyp odrobiną skórki z cytryny.


8 komentarzy: