Jeśli lubicie chrupać taco z warzywami jest dla was. Ja zapakowałam je do lunchboxu.
Składniki:
1 opakowanie organicznych Amaizin taco kukurydzianych
marchew 1 szt.
kapusta czerwona poszatkowana 3 łyżki
cukinia pocięta w paseczki 1 szt.
poszatkowana biała kapusta 3 łyżki
sałata zielona kilka listków
ketchup do maczania
Sos do warzyw:
oliwa z oliwek 1 łyżka
sok z cytryny 1/2 szt.
płatki chili - 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Możesz zrobić też sos z jogurtu i majonezu zamiast winegretu.
Bardzo wiosennie i kolorowo ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam taco. Wygląda znakomicie:-)
OdpowiedzUsuńMniam mniam, ale pyszne! :)
OdpowiedzUsuńWow ile kolorów :) Nigdy nie jadłam taco.
OdpowiedzUsuńAż zgłodniałam na ich widok, mniam :)
OdpowiedzUsuńpysznie i kolorowo :)
OdpowiedzUsuńZ chęcią byśmy schrupały tak fajnie nadziane taco :)
OdpowiedzUsuń