Zupa z buraczków z pasternakiem i aromatycznymi przyprawami
Składniki (dla 4 osób):
1/2 kg czerwonych buraków
cebula
1pasternak
smakowa oliwa
1 l bulionu warzywnego
imbir 2 cm
1 łyżeczka kuminu
1 łyżeczka cynamonu
5 łyżek wiórków kokosowych
2 łyżki oleju
orzechy włoskie podprażone
Przygotowanie:
Pokrój cebulę, buraki i pasternak na kawałki. Na patelnię dodaj łyżkę oleju lub innego tłuszczu i usmaż cebulę. Dodaj przyprawy. Dodaj buraki i smaż przez 3 minuty. Dodaj tarty imbir. Następnie dodaj 1 litr bulionu warzywnego. Gotuj przez 30 minut. Zmiksuj na krem.
Zupę polej olejem z orzechów.
Oryginalne połączenie ;)
OdpowiedzUsuńciekawa zupka :)
OdpowiedzUsuńZdrowa propozycja na zupę ❤
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł na buraczkową
OdpowiedzUsuńMmm, coś bardzo w moim stylu, mniam :)
OdpowiedzUsuńNiebanalny barszczyk czerwony!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa propozycja, w takiej wersji jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńMuszę koniecznie zrobić, bo wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńWspaniała zupka <3 Uwielbiam buraczki w każdej postaci, a do tego aromatyczny i rozgrzewający imbir...Pycha! <3
OdpowiedzUsuń