czwartek, 26 kwietnia 2018

Zupa z buraczków z orzechami i imbirem

Zupa z buraczków z pasternakiem i aromatycznymi przyprawami



Składniki (dla 4 osób):

1/2 kg czerwonych buraków
cebula
1pasternak
smakowa oliwa
1 l bulionu warzywnego
imbir 2 cm
1 łyżeczka kuminu
1 łyżeczka cynamonu
5 łyżek wiórków kokosowych
2 łyżki oleju
orzechy włoskie podprażone

Przygotowanie:

Pokrój cebulę, buraki i pasternak na kawałki. Na patelnię dodaj łyżkę oleju lub innego tłuszczu i usmaż cebulę. Dodaj przyprawy. Dodaj buraki i smaż przez 3 minuty. Dodaj tarty imbir. Następnie dodaj 1 litr bulionu warzywnego. Gotuj przez 30 minut. Zmiksuj na krem.
Zupę polej olejem z orzechów.



9 komentarzy: