wtorek, 17 września 2019

Crumble ze śliwką węgierką, malinami z wegańską kruszonką



Crumble ze śliwką węgierką, jesiennymi malinami i z wegańską bezglutenową kruszonką.



SKŁADNIKI

500 g śliwek węgierek
po garści malin 
szczypta cynamonu
świeży imbir 

Kruszonka:

3 łyżki mąki owsianej bezglutenowej (można zmielić płatki) 
3 łyżki płatków owsianych bezglutenowych
 łyżka miodu lub ksylitol
2-3 łyżki oleju z pestek winogron 
2 łyżki płatków migdałów



PRZYGOTOWANIE

Owoce umieszczamy w naczyniach do zapiekania, doprawiamy szczyptą cynamonu. Na owoce  ścieramy niewielką ilość imbiru. Mieszamy składniki kruszonki i posypujemy owoce. U mnie piekło się 50 minut w 190 stopniach C.

2 komentarze: