SKŁADNIKI:
4 małe bataty
sól himalajska
1 łyżka masła klarowanego
2 łyżki miodu
3 łyżki octu jabłkowego
4 połówki orzechów włoskich podprażonych i posiekanych
tymianek
czerwony pieprz a najlepiej pestki granatu, których zapomniałam dodać do zdjęcia;)
PRZYGOTOWANIE:
4 małe bataty
sól himalajska
1 łyżka masła klarowanego
2 łyżki miodu
3 łyżki octu jabłkowego
4 połówki orzechów włoskich podprażonych i posiekanych
tymianek
czerwony pieprz a najlepiej pestki granatu, których zapomniałam dodać do zdjęcia;)
PRZYGOTOWANIE:
Bataty obieramy, kroimy na małe kawałki i gotujemy w osolonym wrzątku kilka minut (do 15). Odcedzamy. Dodajemy łyżkę masła klarowanego i miksujemy.
Na patelni wlewamy miód i ocet. Redukujemy kilka minut. Dodajemy orzechy, mieszamy a następnie wykładamy gorące pure na talerz, polewamy sosem, dodajemy tymianek i czerwony pieprz a najlepiej owocem granatu.
Od samego patrzenia robię się głodna ;-)
OdpowiedzUsuń