piątek, 31 lipca 2020

Sałatka z kaszą jaglaną, pieczoną papryką i miętą


Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki pietruszki pełna witaminy C polana olej lnianym z pierwszego tłoczenia, skropiona sokiem z cytryny.        

SKŁADNIKI:

3/4 szklanki kaszy jaglanej (suchej)
duża pieczona papryka
3 ogórki kiszone
garść posiekanej natki pietruszki
cebula
kilka listków mięty
2-3 łyżki oleju lnianego
sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i przepłukać wodą aby była sypka. Paprykę, cebulę i ogórki pociąć w kostkę. Dodać do kaszy. Natkę pietruszki posiekać wraz z miętą i dodać do reszty składowników. Wlać olej i doprawić solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz