SKŁADNIKI
Dla 4 osób
20 minut
4 kawałki ciasta francuskiego z masłem!
4 pomidory
2 łyżki oliwy z oliwek
ząbek czosnku
sól i pieprz lub papryczka chili w płatkach
oregano, bazylia, natka
1/2 opakowania fety
PRZYGOTOWANIE:
Piekarnik nagrzewamy na 210 stopni C.
Czosnek przyciskamy przez praskę i mieszamy z oliwą. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kładziemy płaty ciasta. Pomidora kroimy w plastry. Układamy na cieście i smarujemy oliwą z czosnkiem. Posypujemy ziołami, solą i pieprzem lub papryczką chili. Pieczemy 15 minut. Na ostatnie 5 minut posypujemy fetą i dalej zapiekamy z serem.
Moje smaki!
OdpowiedzUsuńW sam raz na kolację. Co do margaryny to absolutnie się z tobą zgadzam. Ciasto z masłem jest o wiele smaczniejsze i zdrowsze.
OdpowiedzUsuńDla takich dań mogłabym przejść na wegetarianizm :-)
OdpowiedzUsuń