Liofilizowane owoce zachwycają smakiem i chrupkością. Świetne są w granoli ale kawa latte smakuje z truskawkami niesamowicie ;) Spróbujcie
SKŁADNIKI:
płatki owsiane bezglutenowe (lub zwykłe) - 500 g
miód - 3 łyżki
olej - 2 łyżki
migdały obrane - 100 g
truskawki liofilizowane opakowanie
maliny liofilizowane opakowanie (np. takie)
PRZYGOTOWANIE:
Płatki wysypać na blachę wyłożoną panierem do pieczenia. Miód i olej lekko podgrzać. Rozlać na płatki i wymieszać. Piec 120 stopniach przez 30 minut. 5 minut przed końcem pieczenia dodać migdały. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Granolę wymieszać z liofilizowanymi owocami.
Płatki wysypać na blachę wyłożoną panierem do pieczenia. Miód i olej lekko podgrzać. Rozlać na płatki i wymieszać. Piec 120 stopniach przez 30 minut. 5 minut przed końcem pieczenia dodać migdały. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Granolę wymieszać z liofilizowanymi owocami.
Domowa najlepsza ;)111
OdpowiedzUsuńpyszności :)
OdpowiedzUsuń