wtorek, 15 października 2019

Granola z truskawkami i malinami

Owocowe śniadanie z granoli i mleka roślinnego z dodatkiem owoców.
Liofilizowane owoce zachwycają smakiem i chrupkością. Świetne są w granoli ale kawa latte smakuje z truskawkami niesamowicie ;) Spróbujcie

SKŁADNIKI:

płatki owsiane bezglutenowe (lub zwykłe) - 500 g
miód - 3 łyżki
olej - 2 łyżki
migdały obrane - 100 g
truskawki liofilizowane opakowanie
maliny liofilizowane opakowanie (np. takie)

PRZYGOTOWANIE:

Płatki wysypać na blachę wyłożoną panierem do pieczenia. Miód i olej lekko podgrzać. Rozlać na płatki i wymieszać. Piec 120 stopniach przez 30 minut. 5 minut przed końcem pieczenia dodać migdały. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Granolę wymieszać z liofilizowanymi owocami.

2 komentarze: